♦ wie zijn wij

PETRA ROSA


Zij groeide op in Amsterdam en speelde vanaf haar achtste jaar kleine (Ierse) harp. Ook speelde Petra trompet in een harmonieorkest en later in diverse bands. Na haar doctoraal biochemische wetenschappen koos zij alsnog voor een muzikale carrière. Zij studeerde enkele jaren harp aan het Utrechts conservatorium. Later vervolgde zij haar studie bij Erika Waardenburg aan het Amsterdamse Sweelinck conservatorium.

 

Als freelancer werkt Petra bij verschillende orkesten en ensembles zoals het Promenade Orkest en het Metropole Orkest. Ook werkte zij mee aan diverse televisie- en theaterproducties, zoals ‘Paradiso live’ met Trockener Kecks en ‘Rijgdraad’ van Toneelgroep Amsterdam. Zij treedt regelmatig op tijdens recepties en zakelijke bijeenkomsten, zowel solo als in combinatie met anderen.

ANNEBET BRONGERS


Annebet stortte zich na een jaar Toneelacademie Maastricht fanatiek op het toneelspelen en had mooie rollen in diverse stukken. Ze volgde ondertussen zanglessen bij Ellie Machtel en Henriette Schenk, en had les aan de Academie Voor Lichte Muziek in Hilversum. Ze trad op in een aantal muziekproducties en deed bij enkele programma’s radio en televisie-ervaring op. In het verleden trad Annebet op met diverse close harmony groepen en pianisten. Vanaf de oprichting in 2000 maakt zij deel uit van Angelpact. Daarnaast maakt zij muzikale uitstapjes met andere muzikanten.

 

"Het is elke keer weer bijzonder om mensen toe te zingen. We bereiden ons met veel zorg voor en zijn altijd minimaal een uur voor het concert begint aanwezig. Dan kunnen we rustig de locatie bekijken en bepalen waar we gaan staan zodat de muziek het beste klinkt. Met de betrokkenen nemen we van te voren alles nog een keer door. Ik probeer bij elk optreden een band te krijgen met het toehoorders. We nemen ons publiek mee in de verhalen die wij vertellen met onze nummers. De reacties die dan loskomen, maken dit werk heel speciaal."