♦ wie zijn wij

Annebet haar eerste stappen op het toneel waren als actrice. Geleidelijk aan kwam de muziek steeds meer bovendrijven en vanaf eind jaren 90 heeft Annebet zich volledig gericht op het zingen. Ze volgde zanglessen bij Ellie Machtel en Henriette Schenk en had les aan de Academie Voor Lichte Muziek. Annebet trad op met pianisten en gitaristen en deed mee aan diverse muziek-producties. De samenwerking met Petra Rosa monde uit in Angelpact. 

"Het is elke keer weer bijzonder om mensen toe te zingen. Met veel zorg bereiden we ons voor op een optreden, al zijn Petra Rosa en ik volledig op elkaar ingespeeld. Bij elk optreden creëeren we een band met de toehoorders. We nemen ons publiek mee in de verhalen die wij vertellen met onze muziek. De reacties die dan loskomen, maken dit werk heel speciaal."

Petra groeide op in Amsterdam en speelde vanaf haar achtste jaar kleine (Ierse) harp. Ook speelde Petra Rosa trompet in een harmonieorkest en later in diverse bands. Na haar doctoraal biomedische wetenschappen koos zij alsnog voor een muzikale carrière. Zij studeerde enkele jaren harp aan het Utrechts conservatorium. Later vervolgde zij haar studie bij Erika Waardenburg aan het Amsterdamse Sweelinck conservatorium.

Na haar studie heeft Petra Rosa gewerkt bij orkesten en ensembles zoals het Promenade Orkest en het Metropole Orkest. Ook werkte zij mee aan diverse televisie- en theaterproducties, zoals ‘Paradiso live’ met Trockener Kecks en ‘Rijgdraad’ van Toneelgroep Amsterdam. Nu treedt ze vooral op als solo harpiste en in diverse kleine ensembles, zowel concerten als tijdens recepties en zakelijke bijeenkomsten.